top of page

Vergoedingen voor de consulten

Voor wat betreft de vergoeding van je afspraken via Caredate zijn er drie onderstaande mogelijkheden

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Caredate is een officieel erkende zorginstelling in de BasisGGZ (AGB-code 2222 1012). Wij hebben contracten met de belangrijkste zorgverzekeraars. Als je een geldige verwijsbrief hebt, word je behandeling volledig vergoed vanuit je basisverzekering. Alleen met Menzis en een aantal andere kleine verzekeraars hebben we geen contract. Bij hen krijg je de behandeling wel grotendeels vergoed.

check hier of we een contract hebben met jouw verzekeraar

Houd rekening met je eigen risico

Of we nu wel of geen contract hebben met jouw zorgverzekeraar, het is altijd goed om te weten dat je te maken hebt met het eigen risico bij je verzekering. Ook voor 2021 is dat het wettelijk vastgestelde bedrag van € 385,-. Of een hoger bedrag (vrijwillig eigen risico) als je daarvoor zelf gekozen hebt.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Zelf ben ik aangesloten bij het NIP. Mocht je een aanvullende verzekering hebben, dan bestaat de mogelijkheid dat je de sessies deels vergoed krijgt. Check dit eerst even in je polisvoorwaarden of vraag het aan je zorgverzekeraar..

Zelf betalen

Je kan er ook voor kiezen om de sessies met je psycholoog van Caredate zelf te betalen. Dat kan bij alle psychologen van Caredate. De belangrijkste redenen om dit te doen zijn:

Een aantal behandelingen wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. De bekendste voorbeelden zijn burn-out, relatietherapie en rouwverwerking. De kosten voor deze behandelingen moet je zelf betalen.

Je hebt liever alvast één of meerdere gesprekken met een psycholoog voordat je eventueel een traject gaat doen. Als je zelf betaalt heb je bijvoorbeeld geen verwijsbrief van je huisarts nodig, zodat je nog sneller in gesprek kan met een psycholoog.

Er is sprake van een werk gerelateerde problematiek (stress, voorkomen burn-out), in welk geval je de kosten vaak kan declareren bij je werkgever. Het is dan uiteraard wel zaak om dat vooraf af te stemmen met je werkgever.

De psycholoog van Caredate kan je, na de eerste kennismaking, een duidelijke indicatie geven van het verwachten aantal sessies. Daarmee kan je een goede inschatting maken van de investering in jezelf.

Mindfullness 8 weken groepstraining aanmelden klik hier

275.- Euro  excl 21% BTW v​oor particulieren

350,- Euro excl 21 % BTW voor zakelijke klanten


Caredate heeft met de meeste zorgverzekeraars

contracten waardoor de behandelingen meestal worden vergoed. U kunt dit controleren op www.caredate.nl/praktisch/vergoedingen 

Niet vergoede trajecten via werkgever in kader van herstel / re-integratie  

In overleg, aanmelden klik hier

Tarieven:

Overige niet vergoede zorg:      95.- Euro per sessie van 45 min

Tarieven voor ZZP opdrachten in overleg klik hier

bottom of page